Değerli müşterilerimiz ve ortaklarımız,

Slovenya’daki İdari Birimlerde çalışan memurların grevinin halen devam etmekte olduğunu bildirmek isteriz. Grev İdari Birimlerin çoğunda gerçekleşmektedir. 27.3.2024 bugün de, İdari Birimlerin çoğunluğu – 58’inden 54’ü – grevdedir. Kamu Yönetimi Sendikası, daha yüksek ücret ve iş hacminin yukunun hafifletilmesi talepleri karşılanana kadar her Çarşamba günü için grev ilan etti.

Grev süresince (her Çarşamba) çalışanlar sadece acil durum hizmetleri sunmaktadır: ulaştirma alanında, yurtdışına acil seyahat, yurtdışında acil tedavi veya yurtdışında ailede ölüm için ehliyet verilmesi; nüfus kaydı alanında, yurtdışında ölen bir kişinin nakli, yeni doğan bir çocuğun yurtdışında acil tedavi görmesi gerekiyorsa doğum kaydı; ikametgah kaydı alanında, evlilik ikametgahının tescili için tanınan prosedürler;

yabancılar sicili alanında; ve nüfus sicili alanında, sürücü ehliyetinin verilmesi: yeni doğan çocuklar için ikamet izinlerinin verilmesi – ilk izin, uluslararası trafikteki sürücüler için ikamet izinlerinin verilmesi; seçmenlerin imzalarının onaylanması; ve finans alanında, hayati tehlike arz eden bir durumda karar için ücretin telefonla doğrulanması.

İdari birimlerin çoğu Ocak ayı sonunda ve ondan önce de Kasım ayında greve gitmişti.

Müvekkillerimizle birlikte İdari Birimlere ziyaretler planlanırken prosedürlere ilişkin yukarıda belirtilen kısıtlamalar mümkün olduğunca ve önceden dikkate alınmaktadır, ancak bazı durumlarda beklenmedik gecikmeler ve/veya İdari Birimlere ziyaret için önceden kararlaştırılan tarihlerde değişiklikler olabilir.

Daha fazla bilgi için her zaman hizmetinizdeyiz.