Avrupa Mavi Kartı, AB üyesi olmayan, yüksek nitelikli profesyoneller için hem çalışma hem de oturma izni işlevi görerek, bu kişilerin ve ailelerinin bir AB üye ülkesinde ikamet etmelerine ve çalışmalarına olanak tanırken çeşitli avantajlardan yararlanmalarını sağlar.

Slovenya’da, Mavi Kart sahiplerini de etkileyen asgari ücrette yakın zamanda bir ayarlama yapılmıştır. Mevcut brüt maaş 3.594,57 avro olup, Slovenya’da vergi mükellefi olmayanlar için bu miktar net 2.075,83 avroya tekabül etmektedir. Müşterilerimize brüt 3,650 Avro maaş hedeflemelerini tavsiye ediyoruz, bu da net olarak yaklaşık 2,104.76 Avro’ya tekabül edecektir.

Slovenya Cumhuriyeti Çalışma Ofisi’nin SIBIZ ile paylaştığı bilgilere göre, AB Mavi Kart sahipleri için asgari ücret şartında yaklaşan bir indirim var. Kriter, şu anki ortalama Sloven maaşının 1,5 katından sadece ortalama maaşa kaydırılacak. En son verileri kullanarak yaptığımız hesaplamalar, bu ayarlamanın AB Mavi Kart asgari maaşını yaklaşık brüt 2.400 avroya veya kabaca net 1.600 avroya düşürebileceğini göstermektedir. Bu, AB Mavi Kart sahipleri için mevcut asgari maaştan kayda değer bir düşüş anlamına geliyor. Bu değişikliğin uygulanmasına ilişkin gelişmeler için bizi takipte kalmaya devam edin.