29 Mart 2024 Cuma günü, Euro bölgesindeki bankalar ve tasarruf bankaları, TARGET2 sisteminin Kutsal Cuma için kapatılması nedeniyle bankalar arası ödemeleri işleme koymayacaktır. Bununla birlikte, Kutsal Cuma Slovenya’da resmi tatil değildir, yani zorunlu son ödeme tarihleri bir sonraki iş gününe ertelenmez.

Slovenya Vergi Dairesi ödemelerinizi zamanında yapmanız gerektiğini hatırlatmak ister.

“29 Mart 2024 Cuma günü ödenmesi gereken yükümlülüklerin yerine getirilmesi için son tarih bir sonraki iş gününe uzatılmamıştır. Bu nedenle, vergiye tabi bir kişinin 29 Mart 2024 tarihinde Vergi Dairesine olan yükümlülüğü, 28 Mart 2024 tarihinde ödenmesi halinde zamanında ödenmiş sayılır.”

Ayrıca TARGET2, Slovenya’da resmi tatil olan Paskalya Pazartesi günü kapalı olacaktır.

Paskalya ile ilgili olarak Slovenya Cumhuriyeti Kamu Ödemeleri İdaresi şunları belirtmektedir:

“Paskalya tatili süresince, Kamu Ödemeleri İdaresi bütçe kullanıcıları için ödeme hizmetleri veya UJPay’in nakit dışı ödeme noktalarında zorunlu vergiler için nakit dışı ödeme hizmetleri sunmayacaktır. Ancak, 2 Nisan 2024 tarihinden itibaren ve bu tarih dahil olmak üzere para birimi tarihi olan ödeme emirleri mesai saatleri içerisinde kabul edilecektir. Anında ödemeler ve Slovenya bankaları tarafından sunulan hızlandırılmış ödeme sistemi Flik’ten gelen girişler Paskalya tatili ve mesai dışı günlerde de kesintisiz olarak devam edecektir.”