Değerli müşterilerimiz, 

Ljubljana, 19 Haziran 2020 

Hükümet önlemleri ve sınır geçişlerinde kısıtlamalarla ilgili olarak Slovenya ve AB’deki mevcut durum hakkındaki güncellemeleri aşağıda bulabilirsiniz. 

Güneydoğu Avrupa’daki bazı ülkelerde (Sırbistan, Bosna Hersek, Makedonya) ve dünyanın bazı ülkelerinde COVID-19’daki kötüleşen durum nedeniyle Slovenya, Slovenya’ya girmek için önlemler ve kurallar hakkında güncellemeleri kabul etti ve kötüleşen epidemiyolojik durumu olan ülkelerden gelen kişiler için 14 günlük zorunlu karantina uygulaması hayata sokuldu. 

Hükümet, dış sınırdaki sınır geçişlerinde ve Slovenya Cumhuriyeti’nin iç sınırlarındaki kontrol noktalarında COVID-19’un yayılmasını önleme tedbirlerini uygulamaya koyma ve uygulama yönetmeliğindeki değişiklikleri, 19 Haziran 2020’de gece yarısı yürürlüğe giren karar ile kabul etmiştir ve Slovenya’ya giren kişiler için karantina uygulanması kuralında daha az istisna sağlamaktadır. Ayrıca, Yönetmeliğin 10. maddesinde atıfta bulunulan istisnalar listesinden iki tür istisna kaldırılmış ve diğer tüm istisnalar için yeni bir kural getirilmiştir, şöyle ki, sadece üç günden daha eski olmayan ve yaptırdığı COVID-19 testinin negatif olduğunu gösteren sertifika teslim eden ve bu testin bir AB Devletinde veya bir Schengen Bölgesi üye ülkesinde yapıldığını gösteren kişilerin istisnai olarak kısıtlama olmaksızın ve karantina olmadan Slovenya’ya girmesine izin verilecek. 

Aşağıdaki, Slovenya’ya seyahat ediyorsanız 14 günlük karantinanın zorunlu olacağı ülkelerin listesidir: 

1. Katar 
2. Bahreyn 
3. Şili 
4. Kuveyt 
5. Peru 
6. Ermenistan 
7. Cibuti 
8. Umman 
9. Brezilya 
10. Panama 
11. Belarus 
12. Andora 
13. Singapur 
14. İsveç 
15. Maldivler 
16. Sao Tome ve Principe 
17. Birleşik Arap Emirlikleri 
18. Amerika Birleşik Devletleri 
19. Suudi Arabistan 
20. Rusya 
21. Moldova 
22. Cebelitarık 
23. Bolivya 
24. Porto Riko 
25. Gabon 
26. Cayman Adaları 
27. Dominik Cumhuriyeti 
28. Güney Afrika Cumhuriyeti 
29. İran 
30. Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı 
31. Kuzey Makedonya 
32. Bosna Hersek 
33. Sırbistan 
34. Kosova 

Aşağıda 14 günlük zorunlu karantina olmadan Slovenya’ya seyahat edebileceğiniz ülkelerin listesini de bulabilirsiniz. Müteakip ülkeler, 19 Haziran 2020 tarihi itibariyle epidemiyolojik açıdan güvenli ülkeler veya ülkelerin idari birimleri listesine dahil edilecektir: Danimarka, Fransa, İrlanda, Lüksemburg, Malta ve İspanya: 

Epidemiyolojik olarak güvenli ülkelerin listesi: 

1. Avusturya 
2. Kıbrıs 
3. Çek Cumhuriyeti 
4. Karadağ 
5. Danimarka 
6. Estonya 
7. Finlandiya 
8. Fransa 
9. Yunanistan 
10. Hırvatistan 
11. İrlanda 
12. İzlanda 
13. İtalya 
14. Letonya 
15. Lihtenştayn 
16. Litvanya 
17. Lüksemburg 
18. Macaristan 
19. Malta 
20. Almanya 
21. Norveç 
22. Slovakya 
23. İspanya 
24. İsviçre 

Günlük olarak güncellenen listeye buradan ulaşabilirsiniz: https://www.nijz.si/en/list-countries-crossing-national-borders-without-restrictions 

Avrupa Birliği de siz sağlıklı ve güvenli kalırken, Avrupa seyahat ve tatilinizi daha rahat planlamanız için gereken bilgileri içeren etkileşimli bir araç sağlamak amacıyla bir web sitesi açtı. Size kolaylık sağlamak için bilgiler sık sık güncellenir ve 24 dilde mevcuttur. İngilizce web sitesini de burada bulabilirsiniz: https://reopen.europa.eu/en/ 

Slovenya İçişleri Bakanlığı da sınır geçişi ile ilgili sorular hakkında bilgi sağlamaktadır: 

COVID-19 ve ilişkili hareket kısıtlamalarını içermek üzere uygulamaya konan yeni tedbirlerle ilgili soruları olan kişilere tavsiyelerde bulunmak için özel bir e-posta adresi oluşturdular. Polis faaliyetleri ile ilgili sorularınızı (veya endişelerinizi) bu adrese gönderebilirsiniz: [email protected] 

Yetkililer, iş günlerinde pazartesiden cumaya 8.00-16.00 arası (cumartesi, pazar günleri ve resmî tatillerde 8.00-12.00 arası) e-postaları kontrol edecek, mümkün olan en kısa sürede cevap verebilmek ve diğer faydalı bilgileri/tavsiyeleri sağlamak için her türlü çabayı göstereceklerdir. 

Elbette tüm müşterilerimiz bizimle her zaman doğrudan e-posta yoluyla iletişime geçebilir: [email protected] 

Saygılarımızla, 

SIBIZ Ekibi