Değerli müşterilerimiz,
Hükümet tedbirleri ve kısıtlamalarının kaldırılması, uçuşların yeniden düzenlenmesi ve sınırların açılması ile ilgili Slovenya’daki mevcut durum hakkındaki güncellemeleri aşağıda bulabilirsiniz.
Bilebileceğiniz gibi Slovenya, hükümetin yerinde müdahalesi ve Slovenya’da yaşayan insanların disiplinli tepki ve davranışları nedeniyle, COVID-19 durumunu yönetmede dünyanın en başarılı ülkelerinden biriydi. Son 14 günde, minimal yeni vaka göründü, 12.5.2020 itibariyle tespit edilmiş yeni pozitif vakaları içeren grafiği aşağıda inceleyebilirsiniz:

Yine Slovenya, sadece suç açısından değil, kriz zamanlarında da dünyanın en güvenli ülkelerinden biri olarak, ününü haklı çıkarmıştır.
Havaalanları ve sınırlar
Resmi bilgilere göre, 12 Mayıs’tan itibaren Slovenya’daki tüm hava trafiği ve havaalanları yeniden açıldı. Londra’dan Ljubljana’ya uçan British Airways hariç tüm havayolları, en geç haziran ayı sonuna kadar Ljubljana’ya olan uçuşları tekrar düzenleyecek. Ljubljana havaalanının web sitesindeki belirli havayolu şirketlerine ilişkin bilgileri şu adresten takip etmenizi öneririz: https://www.fraportslovenija.si/en/Main ve hava yolu şirketlerinin bireysel web sitelerinden. Bazı havayolu şirketleri şimdiden Ljubljana’ya bilet satın alma seçeneği sunuyor.
Ayrıca bu baharda faaliyete geçmesi planlanan Kiev, Madrid ve Tel Aviv gibi bazı ek hatlar da düzenlenecek.

Bugün, 14 Mayıs 2020, itibariyle yurt dışından Slovenya’ya girerken uygulanacak rejim aşağıdaki gibidir:
Slovenya’ya girdikten sonra, yedi günlük bir karantina ve karantinanın son gününde SARS-CoV-2 virüs enfeksiyonu için test yapılması zorunludur. Eğer kişi test yaptırmayı reddederse veya yapılamazsa, karantina yedi gün uzatılır. Sonuçlar testin alındığı gün çıkmamış ise, test sonucunun çıktığı güne kadar veya karantinanın başladığı günden itibaren 14 günden fazla olmamakla birlikte karantina genişletilir. Testler, giriş noktalarından birinde alınır (COVID-19 giriş klinikleri). Test negatifse, karantina sonlandırılır, ancak pozitifse, kişi SARS-CoV-2 ile enfekte olmuş kişilerin tedavisi için profesyonel yönergelere göre tedavi edilir.
İstisnalar: sınır ötesi günlük göçmen çalışanlar, Avusturya Cumhuriyeti ile olan sınırda sınır ötesi haftalık göçmenler, komşu bir ülkede yakın bir akrabanın cenaze törenine katılanlar, transit mal ve yük taşımacılığı yapan kişiler, transit yolcular, diplomatik pasaporta sahip olan kişiler, acil durum hizmetleri sağlayan kişiler, koruma ve kurtarma hizmetleri üyeleri, sağlık hizmetleri, polis, itfaiyeciler ve insani ulaşım yapan kişiler, Slovenya Cumhuriyeti, Avusturya Cumhuriyeti, İtalya Cumhuriyeti ve Macaristan vatandaşı olan ikili mal sahipleri veya arazi kiracıları.
Sınır geçişleri vb. hakkında daha fazla bilgi aşağıda İngilizce olarak mevcuttur:
https://www.policija.si/eng/newsroom/news-archive/103470-crossing-the-state-border-during-thecoronavirus-epidemic
Pratikte, yurt dışından gelirseniz dairenizde sınırlandırılmayacaksınız, mağazalara vb. yerlere gidebiliyorsunuz ve polis kontrol etmek amacıyla yaşadığınız yere ziyaret gerçekleştirmiyor.

Mağazalar, Okullar, Sağlık Hizmeti, Restoranlar, vb.
Eğer 30’a kadar özel konuk odaları varsa, oteller ve diğer konaklama yerleri de 18 Mayıs’ta tekrar açılacak.
Okullar ve anaokulları 18 Mayıs’tan itibaren; anaokullarındaki çocuklar, 1. Sınıftan-3. Sınıfa kadar olan ilkokuldaki çocuklar, 9. Sınıftaki çocuklar ve lise 4. sınıftaki çocuklar için özel tedbirler altında yeniden açılacaktır. Diğer tüm çocuklar hala online dersler aracılığıyla öğretmenler tarafından uzaktan okutuluyor.
Tüm barlar ve restoranlar açıldı, ancak teras, bahçe veya benzeri bir alana sahiplerse sadece dışarıda olacak şekilde hizmet verebiliyorlar ve 18 Mayıs’tan itibaren de sosyal mesafe ve dezenfeksiyon önlemleri gözetiminde içeride de hizmet verebilecekler.
Bütün mağazalar, tamir atölyeleri vb. yerler de büyük alışveriş merkezleri hariç açıldı.
Halka açık havuzlar vb. dışında açık hava sporlarına da izin verilmektedir. Hükümet ayrıca 23 Mayıs itibariyle çoğu spor faaliyetini serbest bırakmaya karar verdi. Sağlık önerileri dikkate alınarak, henüz fitness merkezleri ve benzeri tesisleri içermese de kapalı mekanlarda antrenman ve rekreasyonel faaliyetlere izin verilecektir. Bu tarihten sonra, takım sporları antrenman ve yarışmaları da mümkün

olacaktır.

Toplu taşıma da yeniden açıldı ve taksi hizmeti zaten hep devam etti.
Daha fazla bilgiyi burada İngilizce olarak bulabilirsiniz: https://www.gov.si/en/topics/coronavirusdisease-covid-19/measures-to-curb-the-spread-of-the-coronavirus/
Spesifik bir bilgiye ihtiyacınız olursa veya sorularınız varsa, lütfen bizimle e-posta yoluyla iletişime geçmekten çekinmeyin: [email protected]
Saygılarımızla,

SIBIZ ekibi