Revolut bankasının Litvanya’da yeni bir hesap açtığı kullancıları, bunu ve kapatılan eski hesabın kapanış tarihini Mali Idare`ye bildirmelidir. Revolut, Brexit nedeniyle banka hesaplarını İngiltere’den taşımaya karar verdi.

Slovenya Cumhuriyeti Mali İdaresi’ne (Furs) göre, Eylül ayı sonunda Slovenya’da 18.517 kullanıcı tarafından kullanılan online banka Revolut’un, bir hesabın kapatılması ve yeni hesabin açılması konusunda kullanıcıları bilgilendirmesi bekleniyor.

Kullanıcılar yeni hesabın acılıs kaydi ve eski hesabın kaydınin silinmesi islemini aynı anda tamamlayabilirler. Slovenya Cumhuriyeti Mali İdaresi (FURS), yabancı hesaplara ilişkin verileri resmi kayıtlardan almaz; bu nedenle, kullanıcılar, hesap açıldıktan veya hesap bilgileri değiştikten sonraki sekiz gün içinde değişikliği kendileri bildirmelidir.

Değişiklik raporu eDavki portalı üzerinden yapılabilir.

Mali idarenin verilerin doğruluğunu veya kesinligini onaylayabilmesi için başvuru yapılırken yurtdışında açılan hesabın ayrıntılarını gösteren bir belge ile desteklenmelidir (banka kartı, banka hesabı açma sözleşmesi, IBAN hesabının ekran görüntüsü).

Hesap numarasını girerken FURS temsilcileri banka kartı numarası değil hesap numarası girilmesinin çok önemli olduğunu vurgulamaktadır.

Kaynak: https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/uporabniki-revoluta-morajo-ob-selitvi-racuna-v-litvo-to-prijaviti-fursu/538072